VAN HET EERSTE IDEE TOT DE UITEINDELIJKE MONTAGE

Bij het produceren van staalconstructies op maat komt veel kijken. Comefa is graag betrokken vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke montage. Door voorzorgsmaatregelen te treffen in het advies-, teken-, productie-, oppervlaktebehandelings-, montage- en garantieproces kunnen veel fouten worden voorkomen. Dit bespaart extra werk en extra kosten en komt de kwaliteit ten goede.

GEDEGEN REKENWERK IS DE BASIS VOOR EEN GOED EINDRESULTAAT

Comefa maakt gebruik van moderne CAD-computerprogramma’s en levert tekeningen van het ontwerp tot en met het montageproces. Via het geïntegreerde CAD/CAM-systeem gaan de ontwerpen door middel van directe datalijnen naar de productieafdelingen. Hierdoor wordt in het tekenproces al veel voorwerk verricht voor de uiteindelijke productiefase. Dit bevordert de nauwkeurigheid van het totale proces.

Het tekenwerk bestaat uit de volgende elementen:

  • Inmeetwerk: Comefa voert nauwkeurige maatcontroles ter plekke uit, voor het te plaatsen product, zodat de opstelling en maatvoering volledig kloppen.
  • Voorlopige ontwerp: Op basis van de inbreng van de klant, al dan niet aangevuld met advies en ideeën van onze kant, maakt Comefa een voorlopige ontwerptekening.
  • Definitief ontwerp: De klant of architect geeft feedback op het voorlopige ontwerp. Op basis daarvan maakt Comefa een definitieve ontwerptekening.
  • Productietekeningen: Als het definitieve ontwerp door de klant is geodgekeurd, worden de productietekeningen uitgewerkt in CAD-CAM.

OPTIMALISERING EN MODERNISATIE VAN DE PRODUCTIE IS EEN DOORLOPEND PROCES

Comefa moderniseert en optimaliseert het productieproces voortdurend. Door de verregaande automatisering en mechanisering garandeert Comefa maatvastheid, constante kwaliteit en een efficiënte productie bij zowel grote als kleine series op maat. De constructies  worden “custom-made” gemaakt met de juiste afmetingen. Aanpassen of lassen op locatie is niet nodig, wat een uiteindelijk kostenbesparing teweeg geeft.

OPPERVLAKTEBEHANDELING VAN STAALWERK IS ESSENTIEEL

De oppervlaktebehandeling van staalwerk is essentieel. Door veel aandacht te besteden aan de oppervlaktebehandeling van het staal wordt de duurzaamheid aanmerkelijk vergroot. Oppervlaktebehandeling van staal kent twee vormen; thermisch verzinken en poedercoaten. Beide processen maken het staal slijtvast, beter bestand tegen oxideren en verminderen het onderhoud.

Thermisch verzinken

Het te verzinken staal ondergaat eerst een voorbehandeling. Alle vuil-, olie- en vetresten worden verwijderd en het staal wordt gebeitst om roest en walshuid te verwijderen. Daarna zorgt een fluxoplossing ervoor dat tijdens het verzinkproces de verbinding van het zink met het staal wordt bevorderd. Na het drogen komen de  onderdelen in een zinkbad terecht van ca. 450 graden. Hierin verbindt het vloeibare zink zich met het staal en vormt drie legeringslagen.

Het grote voordeel van dit verzinkproces is dat de zinklaag slijtvast is en goed bestand is tegen mechanische belastingen. Bovendien treedt er geen onderroestvorming op. Indien de zinklaag beschadigd raakt zal er op het staaloppervlak vrijwel geen uitbreiding van de roestvorming optreden. Dat is het gevolg van de zogenaamde kathodische werking van de zinklaag.

 

Poedercoaten

Voordat het poeder wordt aangebracht wordt het staal chemisch gereinigd en krijgt het een actieve corrosiewerende conversielaag. Daarna wordt via de elektrostatische weg poeder aangebracht en gemoffeld. Comefa levert haar producten standaard met een 2-laags coatingsysteem met een gemiddelde laagdikte van minimaal 120 micron.

De coating bestaat in de eerste plaats uit een beschermende epoxylaag. Om de weersbestendigheid en slijtvastheid te verhogen en de glansgraad te behouden wordt er vervolgens een polyestertoplaag aangebracht. De constructies kunnen in alle denkbare RAL-kleuren worden uitgevoerd.

MONTAGE, PLANNING, VEILIGHEID, LOGISTIEK EN MATERIEEL, WIJ REGELEN HET

Comefa neemt voor aanvang van de montage en tussentijds, de planning door met de opdrachtgever. Comefa levert en monteert volgens de afgesproken planning. Comefa zorgt ervoor dat voldaan wordt aan alle actuele veiligheidsvoorschriften en ARBO eisen. Daarnaast neemt Comefa desgewenst logistieke taken voor haar rekening zoals het inhuren van kraanmaterieel en hoogwerkers. Tijdens het montagetraject werkt de uitvoerder met één aanspreekpunt (de montageleider) die de werkzaamheden begeleidt.
 

GARANTIE

Op alle verzinkte en 2-laags gecoate staalconstructies en profielen geeft Comefa garantie voor de duur van 5 jaar. Hierbij dienen wel de VISEM-onderhoudsvoorschriften in acht te worden genomen. Meer informatie hierover staat in zowel de offerte als de opdracht omschreven en is uiteraard ook bij ons op te vragen.