COMEFA en duurzaam ondernemen; onze missie

Door onze bedrijfsactiviteiten belasten wij in meer of mindere mate het milieu. Het is onze missie om deze milieubelasting te beheersen en waar mogelijk terug te dringen. Wij realiseren ons dat duurzaam ondernemen de sleutel is tot continu├»teit van onze onderneming en onze omgeving.

Duurzaam ondernemen kunnen wij niet alleen. Het is van belang dat we ook overleggen en ervaringen uitwisselen met onze toeleveranciers en afnemers. Samen willen wij een strategie opbouwen die leidt tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het milieumanagement in de hele productieketen.

MAATREGELEN DOOR COMEFA

Om de mileubelasting te beheersen en beperken heeft Comefa al de nodige maatregelen genomen:

  • Staal is duurzaam: De constructieve eigenschappen van staal zijn beter dan beton of hout. Er is minder staal nodig om een vergelijkbaar constructie te maken als in beton of hout. Met staal wordt een CO2 reductie behaald in het product.
  • Langere levensduur: Onze producten worden altijd geheel volbad verzinkt. Dit maakt de staalproducten niet alleen onderhoudsvriendelijk en slijtvast, maar verlengt ook zeker de levensduur.
  • Recyclen: Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om onze producten op termijn weer aan ons terug te leveren, zodat alle materialen geheel gerecycled kunnen worden.
  • Bewustwording: Al onze medewerkers zijn zich ervan bewust dat onze organisatie gaat voor duurzaamheid. Zo wordt al het afval per categorie gescheiden en houden wij met het ontwerpen van onze producten rekening met de maatvoering van de beschikbare materialen. Op deze wijze ontstaat er zo min mogelijk restafval en wordt er zo duurzaam mogelijk met de materialen omgesprongen.

 

  • Groene stroom en stroombesparing: In ons productiebedrijf maken we gebruik van zes lasmachines. Door regelmatige inspectie en onderhoud aan deze apparatuur besparen we elektriciteit. We maken gebruik van groene stroom, opgewekt uit onuitputtelijke bronnen zoals zon, water en wind. Bij de aanschaf van nieuwe apparatuur kiezen we voor energiezuinige lasmachines.